Hoeveel is Microsoft het maken van Azure?

Met Amazon de openbaarmaking in het openbaar voor de eerste keer zijn de overheidsinkomsten cloud als onderdeel van haar laatste kwartaal inkomsten, velen vragen zich af hoe Microsoft stapels met Azure.

Het maken van een oranje-to-sinaasappels vergelijking tussen de de grootste openbare cloud-leverancier, Amazon en Microsoft – door velen beschouwd als nummer 2 zijn – is niet eenvoudig.

Microsoft breekt niet uit zijn publieke cloud, of zelfs een gecombineerde omzet publiek / private cloud. In plaats daarvan nu rapporteert ze als onderdeel van wat zij noemt “Commerciële Cloud.” Commerciële Cloud omvat ook inkomsten uit Azure, Office 365 en Dynamics CRM Online.

Terug in 2013, Microsoft ambtenaren vertelde Bloomberg dat Azure (voorheen bekend als Windows Azure) omzet had bijgevuld $ 1 miljard. De kleine lettertjes bleek dat $ 1000000000 cijfer omvatte niet alleen Azure, maar ook “software verstrekt aan partnerbedrijven die gerelateerde cloud services die draaien op Windows en de SQL Server-database te maken.”

Maar software – Windows Server, Azure Pack, SQL Server en andere stukken die Microsoft biedt aan haar cloud hosting partners is geen onderdeel van “Commercial Cloud” onder de huidige rapportagestructuur van Microsoft. Microsoft infrastructuur software die klanten gebruiken in hun eigen datacenters om hybride of private clouds te maken – nogmaals, producten zoals Windows Server, SQL Server, SharePoint Server, Exchange Server, etc. – ook niet in de cloud inkomsten Microsoft’s geteld. En een van Microsofts eigen dienstverlening aan consumenten die draaien op Azure, geheel of gedeeltelijk, zoals Outlook.com, Xbox Live, Microsoft Onedrive, en dergelijke, zijn ook geen deel uit van “Commercial Cloud ‘in Microsoft’s boekhouding.

Laatste kwartaal (Q2 FY’15), Microsoft CEO Satya Nadella zei Microsoft’s Commercial Cloud was op een run rate van $ 5500000000, die vertegenwoordigd “triple digit groei.”

Het is vermeldenswaard dat de run rate is niet precies hetzelfde als de inkomsten. Eén miljard aan omzet betekent dat de daadwerkelijke inkomsten zijn $ 1 miljard. Maar lopen is ongeveer toekomstige prestaties, op basis van de huidige resultaten. Het is een extrapolatie.

Microsoft’s nieuwste bundel van Windows Azure verbeteringen bevat een aantal nieuwe virtualisatiemogelijkheden die uiteindelijk kan helpen vervagen de IaaS-PaaS onderscheiding.

Microsoft’s run rate for Commercial Cloud voor dit kwartaal is $ 6300000000. Het bedrijf is niet openbaar te maken hoeveel van dit is Azure vs. Office 365 en CRM Online. Microsoft is ook niet openbaar te maken inkomsten voor Azure, noch is het onthullen omzet of het aantal abonnees voor Office 365 businessplannen of CRM Online. (Microsoft zegt het heeft 12,4 miljoen Office 365 abonnees consument nu –up van 9,2 miljoen vorig kwartaal – maar het bedrijf zal dat nummer voor Office 365 Business, de regering en / of academisch abonnees niet te delen.)

Als je wilde om te proberen een aantal commerciële Cloud pin voor dit kwartaal, ik denk dat je zou kunnen delen 6.3 door 4 en krijg $ 1600000000. Maar dat cijfer omvat meer dan alleen Azure.

AWS had een omzet van $ 1570000000 voor het eerste kwartaal en het bedrijfsresultaat van $ 265.000.000 voor AWS, volgens de winst verslag van vandaag. Als dat patroon doorzet, zou AWS brengen 6260000000 $ aan inkomsten voor Amazon in 2015.

Er zijn een aantal “bronnen zeiden” rapporten die er over hoeveel Microsoft is het maken van Azure alleen. Er zijn meldingen van Microsoft is knijpen haar salesforce om te proberen om klanten te verplaatsen van proeven en kredieten aan het betalen van abonnementen.

Maar Microsoft execs zal niet toegeven in termen van openbaarmaking op de plaat hoeveel het op dit moment is het maken van de publieke cloud. En dat is het werkelijke aantal nodig is om een ​​echte vergelijking met Amazon doen ….

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie